äppelsmör

Lyckades ni gissa vad det skulle bli utifrån bilden med ingredienserna? En del av er kanske i alla fall kom i närheten. Nu ska ni få svaret; äppelsmör! Det är något mittemellan smör och marmelad. Smakmässigt som marmelad men konsistensen som smör. Mycket gott om ni frågar min familj. Det kan användas på smörgåsen, kexet eller som smakförhöjare i diverse bakverk. Och här får ni receptet: 1 kg äpplen 1 dl socker 1 msk citrondroppar 1 kanelstång eller 1 msk kanel 1 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker Skala, kärna ur och skiva ner äpplena. Blanda äpplen och socker och låt stå några timmar så att äpplen drar åt sig sockret. Lägg i en kastrull och tillsätt citrondroppar, kanel och vanilj. Låt koka på svag värme ca 30 min. Mosa sedan ihop det med hjälp av en sil eller en potatispress. Fortsätt sedan kokningen ca 15 minuter men nu utan lock. Efter en stund får du en bredbarkonsistens på det hela och det är dags att häll upp i glasburkar. Låt svalna och njut sedan av ditt äppelsmör precis som du vill. Kom ihåg; bara fantasin sätter gränser

gissa vad det här ska bli?

det luktar nybakat ♡

Ska snart iväg och leverera 4 limpor nybakat bröd till min kära mor. Det doftar ljuvligt i hela huset! Ska även hämta busan på dagis och sen får vi se vad som händer. Lite lek ute eller en promenad i solen och sedan kanske mer bak. Vi får se :-)

frukt är godis!

Jag har övervunnit sötsuget! Jag som varit chokladensdrottning och cupcakesens största avgudare trodde aldrig jag skulle klara mig utan det, men idag när jag satt med kaffekoppen i handen va det faktiskt en apelsin jag va sugen på och inte något sockersug. Men oroa er inte, min kärlek till att baka sötsaker kommer aldrig dö ut! ;)

Kortkort inlägg

Jag vet att en del inlägg blir lite konstiga. Bilderna blir väldigt stora och texten helt ihop tryckt. Det är när jag bloggar från mobilen, och jag vet inte varför det blir så. Hoppas ni har överseende med det tills jag löst det och att ni ändå kan läsa vad det står, annars får ni höra av er :)

chokladmuffins, det ni!

Idag älskar jag Isodieten! Har upptäckt att man kan göra chokladmuffins. Chokladmuffins! Okej, inte vanliga men supergoda! Grundreceptet är samma som igår, men idag har jag använt mig av ett proteinpulver med chokladsmak samt bytt ut äpplet och kanelen mot 1,5 msk kakao. Lovley<3
Även dagen frukost var underbart god. Jordgubbar och basilika toppat med kokos! Smarrigt :) äntligen en god diet

Nyttiga muffins

Idag fick jag för mig att göra ISOmuffins, ni trodde väl inte att jag skulle låta bli att baka för att jag kör en två veckors hälsoboost? Eftersom jag är jag så kunde jag inte låta bli att ändra lite i grundreceptet (a) men de är fortfarande ISO-godkända. De blev ju inte lika fina och goda som de söta cupcakesen jag brukar göra, men de blev helt okej. Och man känner sig faktiskt nyttig när man äter dem! :) inget gluten, inget socker och ingen mjölk. Helt perfekt! ISOmuffins 2 dl proteinpulver* 0.5 dl russin 3 ägg 30 sötmandlar 1 äpple Kanel Vispa upp äggen. Skala äpplet. Hacka äpplet och mandlarna. Rör ihop alla ingredienserna och klicka ut i formar. Grädda i 175C i ca 10-15 minuter. * kontrollera proteinpulvret så att det inte innehåller gluten. Jag använde ett pulver från herbalife, men det finns ju mängder med olika sorter och märken ute i hälsobutikerna.

Dieter hit och dieter dit...

Nej jag tror inte på alla mirakeldieter som får dig smal och snygg på bara några veckor och som får kilona att försvinna lika lätt som godiset på lördagskvällen. Det kan funka ett tag men jag tror att de allra flesta snart ramlar tillbaka och kilona återkommer. Ändå känner jag att jag verkligen måste göra något. Min energi är helt slut och jag trivs inte med vad jag ser. Egentligen är jag inte ute efter att gå ner i vikt, utan bara hitta en hälsosammare livsstil. Så efter att ha kollat runt lite på nätet och pratat med min kära pojkvän har vi nu bestämt oss för att köra ISO-dieten i 2 veckor för att försöka komma bort från sötsug och få lite mer "riktig" enegi. ISO-dieten är inte enbart ett viktminskningt program utan strävar efter att ge en hälsosammare vardag. Det innebär att det inte finns så mycket förbjuden mat, utan det handlar snarare om att anpassa portionernas storlek. Att ISO-dieten är helt glutenfri är bara ett STORT plus. Det är dock inte helt mjölkfri, men det finns många recept som inte innehåller några mjölkprodukter. på www.isodieten.se kan du själv läsa mer. Jag vill därför förbereda er på att det kan komma en hel del ISO.recept den närmasta tiden. Dels för att det är mat som passar oss, men också för att hålla motivationen upp hos mig själv. Kanske blir ni också inspirerade och får tips och idéer? Dela i så fall gärna med er :) Så idag är tanken att det ska serveras Lax med grönsaker och egna potatischips. Om det blir gott eller ej återkommer jag med. Nu ska jag ställa mig vid spisen och påbörja denna två veckors period. Önska mig lycka till!

igår var det kalas

Tårtbakning

Tre tårtbottnar senare ska ni nu få vad som enligt mig är det helt perfekta tårtbottenreceptet. Dom blir höga, goda och är superenkla :) 6 ägg 3 dl socker 5 dl glutenfritt mjöl 2 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulvret och vvaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Smörj en form med löstagbarkant. Häll i smeten och grädda i ca 40 minuter eller tills kakan är torr och har fått en gyllenbrun färg.

citronmuffins

Har påbörjat bakningen till helgens kalas :) blev två satser citronmuffins med lemoncurd. På lördag tillkommer en hallonfrosting och hallon ovanpå det. Hoppas på en bra kontrast :) muffinsen i sig blev i alla fall goda. Muffins: 50 g margarin 2 ägg 1.5 dl socker 2.5 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver 0.5 dl vatten Skal och saft från en citron Lemoncurd Sätt ugnen på 250 grader. Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret i potatismjölet. Häll mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt sedan smör, vatten och citron under omrörning. Ställ ut ca 12 muffinsformar och fyll till ca halva. Klicka i lite lemoncurd i varje form. Grädda i 10 minuter och låt dem sedan svalna på galler. Bild kommer på lördag när dom är klara

och så måste man ju handla med...

Idag har jag varit i affären och spenderat massa pengar på ingredienser och små plock till helgens stora 3årskalas. Har tänkt att jag ska hinna baka tårtor, muffins och chokladhjärtan denna veckan ( hur jag nu ska hitta tid till det...). Men som sagt det värsta, dvs inköpen, är i alla fall klart :)

Jordgubbspaj

Igår gjorde jag en jordgubbspaj, men den tog slut så fort att jag inte hann ta kort, så får helt enkelt göra en till ;) jag älskar när det är mycket smuldeg över bären men gör man inte det kan man halvera smuldegssatsen. Smuldeg 200 g mkölkfritt smör 2 dl socker 5 dl glutenfritt mjöl Fyllning 1 liter jordgubbar 0,5 dl socker 1 msk maizena Tärna ner smöret och blanda med socker och mjöl tills det blir en smulig konsistens. Skiva ner jordgubbarna till mindre bitar och lägg i en ugnssäkerform. Strö över socker och maizena. Häll smuldegen över bären. Grädda i ugn 200grader ca 20 min. Servera vaniljsås, vaniljgrädde eller glass till. Eller ät den precis som den är. Enkel men underbar!
RSS 2.0