29 juli 2014 - kvällspyssel

Kvällens pysslande när lillsnurpan somnat. Har i alla fall fattat hur man sätter ihop grodan, nu ska jag bara lära mig göra det snyggt med... bara till att fortsätta öva, nån gång ska jag bli bra på det här med marsipanfigurer.
 
 
 
 
 
(Kronan är inte så sne som det ser ut, men det var svårt att få till en bild i en vinkel där den såg bra ut)

29 juli 2014 - prinsesstårta

Varför blir det aldrig så perfekt som jag tänkt mig? Håller ju på att ta fram en ny smörkräm, men den vill inte bli så bra som jag hoppats på. Så i natt har jag fått ta till alla möjliga knep för att rädda tårtan. Nu är den iallafall klar och snart är det dags för leverans.
 
 
 

28 juli 2014 - tårtdekoration

Imorgon ska jag leverera en beställning på en klassisk prinsesstårta, så idag har jag tränat på att göra egna rosor och dekorationer. Tycker själv det är lite konstigt men jag har aldrig gjort en enda marsipanros innan. Men skam den som ger sig och Övning ger färdighet!  Den här rosen kommer få pryda morgondagens tårta, vad tycker ni?
 
 

18 juli 2014 - överenskommelse

Igår dealade jag med en kille på jobbet,  han betalade min lunch om jag bakade till nästa gång han skulle jobba. Ser mig själv som vinnaren i denna uppgörelse :) så igår satt jag och funderade på vad jag skulle göra. Kom på att jag hade rabarber i kylen som behövde tas om hand så bestämde mig för att göra rabarbermuffins med smulpajstopping. Supergott om ni frågar mig! Men när jag var klar kom jag på att rabarber är en sån där smak som man antingen älskar eller avskyr och eftersom jag inte vet vilket denna killen gör så har jag ikväll även gjort citroncupcakes. Förhoppningsvis tycker han väl om något av det iaf ;)  håller  även på att experimenterat fram en ny smörkräm, börjar bli ganska nöjd men lite till behöver sen justeras.
 
Ikväll har jag även haft finbesök av världens bästa mamma. Vi tog en promenad och plockade lite kantareller. Så nu ska jag  förvälla dom och sen är det nog dags för sängen.
God natt gott folk
RSS 2.0