29 mars 2015

Min syster är nu färdig med sin praktik och ville bjuda på fika, därför beställde hon dessa ljuvliga äppelpajer/äppelkakor med vaniljsås
 
 

26 mars 2015 - nej tack till tråkig sallad

Min dotter är i en riktig tvärtemoålder och ska inte äta grönsaker trots att hon egentligen tycker om det. Men den här salladen slank i alla fall ner utan större protester.
 
 
 
 

25 mars 2015

Här kommer lite bilder på tårtor från pappas 50årdag (17 mars). Eftersom jag fick fria händer passade jag på att öva lite inför den stora gemensamma 50årsfesten i mitten av april. Så några av tårtorna, eller i alla fall varianter av dem, kanske återkommer om ett tag.
 
 
Tårta nr 1 - en pannacottatårta med sockerkaksbotten och geleöverdrag.
 
 
Tårta nr 2 - Mockatårta med syltade körsbär
 
 
Tårta nr 3 - En chokladstubbe dvs chokladrulltårta med nougatsfyllning och toppad med vaniljsmörkräm och blockchoklad 

1 Mars 2015 - En änglatårta

I torsdags firade vi min födelsedag och då stod den här godingen på borden. En tårta med vaniljbottnar, vit chokladbottnar, vaniljkräm, päronmousse, marängsmörkräm samt frukt, marshmallows och maränger till dekoration. Alla uppskattade både smak och utseende och tog om trots att den var väldigt mättsam. Farmor blev till och med så förtjust att hon beställde en till kyrkans tårtbuffé på söndag (idag). Så nu har jag gjort en ny som står i kylen och väntar på att bli hämtat. Hoppas dagens tårtgäster blir lika nöjda.
 
RSS 2.0