21 April 2015

I söndags klarade vi av mammas och pappas 50årskalas med. Mysigt va det! De hade bokat mat och lokal på världshuset, och jag stod för tårtorna. Mamma och pappa ville inte ha några presenter utan hade i sin inbjuda skrivit att pengar istället skulle skänkas till hjärtebarnsförbundet. Jag byggde vidare på det och gjorde om det till ett tema, därför är alla tårtor olika (alla människor är ju olika) men alla tårtor har någon typ av hjärta som dekoration.
 
Inte för att skryta, men jag tror personalen blev imponerade av tårtorna för de frågade om de fick smaka och bad sedan om mitt nummer ;) score!!
 
 
 
 
 
 
 
 

10 april 2015

Vårens andra 50 årskalas. Grattis säger vi till Pelle som fyllde år den 10 april, och hoppas att både han och hans gäster blev nöjda med tårtorna.
 
 
Tårta 1: Marsipantårta med vaniljbottnar, vaniljkräm och jordgubbssylt
 
 
Tårta 2: Chokladtårta med chokladbottnar, chokladpudding, nougatkräm och chokladdekorationer
 
 
Tårta 3: Gräddtårta med vaniljbottnar, päronmousse, mintkräm och fruktdekorationer
 
 
Tårta 4: Mockatårta med marängbottnar, mockakräm och syltade körsbär
 

4 April 2015 - "Aprilskämtet"

Vi ska få tillöknig i September, och nu när halva tiden har gått känns det som det är okej att börja berätta det för andra. I onsdags (1 April) skulle F berätta om det på sitt jobb. Han valde dagen för att de inte riktigt skulle veta om han skämtade eller inte. Med sig ville han ha en tårta och jag funderade på hur man kunde konstruera detta på ett roligt sätt som passade ett gäng rörmokare. Resulatet ser ni nedan. Det blev en tårta med vaniljkräm och jordgubbssylt, men för att få in lite extra färgade jag bottnarna, hälften blått och hälften rosa (eftersom vi inte vet om det är en pojke eller flicka än). Fs chef gav tårtan 10 av 10, och lovade att komma med en beställning snart ;)
 
 
Bottnarna
 
 
 
Det färdiga resultatet
RSS 2.0