småkakor

Vaknade med bakkli i fingrarna men insåg rätt snabbt att vi inte hade så mycket hemma och jag saknade ork att åka till affären. Så fick helt enkelt leka med det som fanns. Resulatet blev hårda småkakor med smak av varm choklad.
100 g margarin 1 dl socker 1 ägg 4 dl glutenfrittmjöl 1tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 3 msk oboypulver (eller liknande) 4 rutor choklad Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret (behöver inte vara helt smält) och låt svalna lite. Rör snabbt socker och ägg. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och oboypulver. Häll växelvis mjölblandningen och smöret i äggsmeten under omrörning. Rulla små bollar och lägg i muffinsformar. Dela varje ruta av chokladen i fyra bitar och tryck ner en mitt i mitten av varje kaka. Grädda i ugnen ca 10 minuter.

mys och bakdag

Regn pch rusk, vad gör det när man planerat mys och bakdag? ;)
 
Jag och mitt lilla hjärta har bakar frallor pch rabarberkaka och nu ska vi mumsa på det till en bra film medan regnet smattrar mot rutan.
 
 

brownie eller chokladkaka

Idag började det klia i fingrarna och trots att jag va helt slut när jag kom hem kunde jag inte låta bli att baka. Bestämde mig för att testa ett enkelt recept på något som var tänkt att bli ett mellanting av brownie och chokladkaka. Ganska nöjd med resulatet. Precis när jag var klar ringde telefonen och mina föräldrar önskade fika till 10 personer imorgon, så dit går leveransen imorgon. Men några blev det kvar här hemma för mig och lilltjejen att mumsa på :)
 
 
 
 
Kakan
200 g choklad
200 g smör
4 ägg
4 dl socker
3 msk kakao
3 dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Glasyr
150 g choklad
150 g smör
 
Smält smör och choklad till kakan och låt svalna något.  Vispa snabbt ihop ägg och socker. Häll de torra ingredienserna i en bunke och blanda försiktigt. Rör ner chokladsmeten och mmjölblandningen i äggsmeten.  Se till att det blir en jämn smet och häll sedan allt i en långpanna med bakplåtspapper.  Grädda ca 30 minuter i 175C. Ta ut kakan och ställ den åt sidan. Smält smör och choklad till glasyren i en kastrull under omrörning. Häll glasyren över kakan och ställ in den i kylskåpet tills glasyen stelnat något. Skär i fyrkanter (ca 30 stycken).

planeringshjälp?!

Sitter och planerar tårta till ett 3årskalas (Ca 30 personer) men kan inte bestämma mig för om jag ska göra runda smiley-tårtor eller en traktor med släp, vad tycker ni? :)

måndagsmys

Igår bestämde mitt lilla hjärta att hon skulle sova hos mormor och morfar och då passade jag och mitt stora hjärta på att ha kvalitétstid.
 
I förrgår var vi på Ge-kås och köpte bla en fritös och igår hade den sin premiär.  Det blev två olika sorters chili cheese stick, stark, gott och smidigt!
 
Man tar bara smördeg (glutenfri) och delar upp den i små fyrkanter. Efter det lägger man på valfri ost (vi hade mozzarella på hälften och en mjukost med vitlök på resten). Sen river eller hackar man chilin fint och strör på osten. Rulla sedan ihop fyrkanterna och se till att det blir tätt överallt. Ner i fritösen nån minut och sedan baa äta och njuta. PERFEKT!
 
Obs! Osten innehåller laktos men funkar utmärkt att byta mot en laktosfri variant eller att riva ner en starkare hårdost (lagrad minst 3 månader). 

Tårtorna till 80års kalaset

 
För er som väntar på resultatet av tårtorna kommer här i alla fall bilder.  Tydligen lyckades jag bra och har redan fått fler beställningar från folk som var på kalaset. Kul! Hela receptet får ni dock ha tålamod och vänta lite till på. 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0