småkakor
Vaknade med bakkli i fingrarna men insåg rätt snabbt att vi inte hade så mycket hemma och jag saknade ork att åka till affären. Så fick helt enkelt leka med det som fanns. Resulatet blev hårda småkakor med smak av varm choklad.
100 g margarin
1 dl socker
1 ägg
4 dl glutenfrittmjöl
1tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 msk oboypulver (eller liknande)
4 rutor choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret (behöver inte vara helt smält) och låt svalna lite. Rör snabbt socker och ägg. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och oboypulver. Häll växelvis mjölblandningen och smöret i äggsmeten under omrörning. Rulla små bollar och lägg i muffinsformar. Dela varje ruta av chokladen i fyra bitar och tryck ner en mitt i mitten av varje kaka. Grädda i ugnen ca 10 minuter.
Kommentarer
Trackback