äppelsmör

Lyckades ni gissa vad det skulle bli utifrån bilden med ingredienserna? En del av er kanske i alla fall kom i närheten. Nu ska ni få svaret; äppelsmör! Det är något mittemellan smör och marmelad. Smakmässigt som marmelad men konsistensen som smör. Mycket gott om ni frågar min familj. Det kan användas på smörgåsen, kexet eller som smakförhöjare i diverse bakverk. Och här får ni receptet: 1 kg äpplen 1 dl socker 1 msk citrondroppar 1 kanelstång eller 1 msk kanel 1 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker Skala, kärna ur och skiva ner äpplena. Blanda äpplen och socker och låt stå några timmar så att äpplen drar åt sig sockret. Lägg i en kastrull och tillsätt citrondroppar, kanel och vanilj. Låt koka på svag värme ca 30 min. Mosa sedan ihop det med hjälp av en sil eller en potatispress. Fortsätt sedan kokningen ca 15 minuter men nu utan lock. Efter en stund får du en bredbarkonsistens på det hela och det är dags att häll upp i glasburkar. Låt svalna och njut sedan av ditt äppelsmör precis som du vill. Kom ihåg; bara fantasin sätter gränser


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0