Nougatmuffins
Ca 12 st 225 grader
Muffins:
50 g margarin
1,5 dl glutenfrimjölmix
2 tsk bakpulver
4 äggulor (eller 2 ägg)
1,5 dl socker
0,5 dl vatten
125 g nougat
Smält margarinet och låt det svalna. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och socker poröst. Häll försiktigt i mjölblandningen och sedan margarinet. Häll i vattnet. Riv nougaten och vänd ner den i smeten. Fördela i muffinsformar och grädda ca 10 minuter.
Fluff:
4 äggvitor
1 msk vaniljsocker
4,5 dl socker
1.5 dl vatten
2 msk potatismjöl
karamellfärg
Vispa äggvitor och vaniljsocker snabbt till maräng. Blanda socker, vatten och potatismjöl i en kastrull och låt sjuda en stund. Häll sedan, mycket sakta, i sockerlagen i marängen. Ta bara lite i taget och vänta en stund innan du häller mer. Vispa tills smeten svalnat och blivit hård maräng. Färgsätt med några droppar valfri karamellfärg.