Midsommar desserten

Kom just på att jag glömt lägga upp receptet på desserten från midsommar som jag lovade. Vet inte riktigt vad jag ska kalla den än så sålänge får den bara heta halvfrusen jordgubbsdessert ( fantasilöst men beskrivande ). 
 
500 g jordgubbar
2,5 dl vatten
2,5 dl socker
1 msk citrondroppar
 
Koka upp vatten och socker. Låt småputtra 2 - 3 minuter och ställ den sedan för att svalna. Mixa jordgubbarna och tillsätt sedan citronsaften och sockerlagen. Kör allt i mixen tills du får en jämn konsistens. Häll upp i portionsglas eller i en bunke och ställ i frysen minst 2 - 3 timmar *. Ta ut desserten i god tid innan servering,  den ska vara halvfrusen när du ställer fram den.
 
 
 
För att piffa till det lite extra kan du lägga en kvist mynta eller citronmeliss vid serveringen. 
 
 
*Om du väljer att lägga den i en bunke och ställ i frysen kan du röra om någon gång under frysningen för att behålla konsistensen. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0