Hallonmuffins
Hallonmuffins
Ca 12 st 225 grader
50 g mjölfritt margarin
3 ägg
2 dl socker
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 msk vanlijsocker
2-2,5 dl hallonsylt
Smält smöret och låt svalna. Rör ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret i äggblandningen. Häll i mjölblandningen under omrörning. Häll sylten och blanda försiktigt.
Fyll formarna ungefär till hälften och grädda i ca 10 minuter
Ta ut muffinsarna och låt svalna.
Glasyr:
5 dl creme fraisch (fet)
3 msk vaniljsocker
Rör ut vaniljsockret i creme fraichen och smaka av.
Ät och njut!
(ber om ursäkt för den dåliga kvaliten på bilden)
Ca 12 st 225 grader
50 g mjölfritt margarin
3 ägg
2 dl socker
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
2 msk vanlijsocker
2-2,5 dl hallonsylt
Smält smöret och låt svalna. Rör ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret i äggblandningen. Häll i mjölblandningen under omrörning. Häll sylten och blanda försiktigt.
Fyll formarna ungefär till hälften och grädda i ca 10 minuter
Ta ut muffinsarna och låt svalna.
Glasyr:
5 dl creme fraisch (fet)
3 msk vaniljsocker
Rör ut vaniljsockret i creme fraichen och smaka av.
Ät och njut!
(ber om ursäkt för den dåliga kvaliten på bilden)


Kommentarer
Trackback